motor tuning

Elektronische ontstekingstester en motortuning

Motortuning is de eenvoudige aanpassing of modificatie van een verbrandingsmotor om zijn vermogen, efficiëntie, zuinigheid of zelfs duurzaamheid te verbeteren.

Bij de meeste auto’s wordt motortuning uitgevoerd op de verbrandingsmotor om de motor te vervangen, repareren of upgraden. Tijdens het afstellen van uw auto moet u inspecties, diagnose, reparatie, vervanging en / of testen van alle interne motoronderdelen, systemen en componenten uitvoeren.

Voordat de motor wordt afgesteld, moet een auto in goed rijdende staat zijn. Het moet goed worden onderhouden. De auto moet ook zijn olie-gecontroleerd en zijn gas en andere brandstofsystemen getest en correct werken. Een volledige lijst van alle motor- en transmissieonderdelen moet worden genoteerd. Het is ook noodzakelijk om de informatie van de huidige voertuigeigenaar te hebben, inclusief model, jaar, merk, kilometerstand, transmissietype en modelidentificatienummer. Door deze dingen te doen, kunt u geld besparen door te voorkomen dat u een dure professional moet betalen om deze aanpassingen uit te voeren.

Veel bedrijven bieden afstemmingsdiensten aan voor auto’s, vrachtwagens, SUV’s en motorfietsen.

Een bedrijf dat deze service aanbiedt, is gespecialiseerd in het leveren van op maat gemaakte oplossingen voor specifieke voertuigen, afhankelijk van hun behoeften aan motor tuning. Ze hebben ervaring met de nieuwste technologieën en zullen elk item op uw lijst inspecteren, diagnosticeren en testen.

De drie items die voor uw motor moeten worden afgesteld, zijn de carburateur, het uitlaatsysteem en de inlaatluchtinlaat. De carburateur is waar uw motor begint en loopt uit brandstof. De brandstoftoevoer is van invloed op hoeveel vermogen uw auto heeft, wat de hoeveelheid brandstof bepaalt die hij nodig heeft. Uitlaatgassen brengen niet alleen uitlaatgassen terug in de atmosfeer, maar verwijderen ook giftige bijproducten van verbranding.

Bij het afstemmen van de motor is het proces vrijwel hetzelfde voor zowel inlaat- als uitlaatsystemen.

Het brandstof- en ontstekingssysteem produceert vermogen door de brandstof in de brandstoftank en / of lucht samen te persen en te verbranden. De ontsteking van de motor doet deze brandstof ontbranden en moet daarom met een vonk worden ontstoken. Carburateurs zijn vaak ontworpen met meerdere punten waardoor ze handmatig kunnen worden afgesteld voor maximale brandstofefficiëntie en ontsteking. Dit maakt ze zeer efficiënt, maar als ze niet goed zijn afgesteld, krijgt u een laag rendement, wat zich vertaalt in een laag brandstofverbruik.

Een elektronische ontstekingstester wordt gebruikt om de carburateurkleppen te diagnosticeren en af te stemmen. De elektronische ontstekingstester gebruikt een sonde waar een elektrische stroom doorheen gaat. Deze elektrische stroom wordt veroorzaakt door het ontsteken van de motor. De sonde leest de weerstand zoals geleverd door de klep en geeft een nummer dat de tuner vertelt welk soort blok of probleem het probeert te corrigeren. Bij het afstemmen van de motor komt meer kijken dan alleen de mechanische onderdelen. U zult versteld staan van de vele verschillende bronnen die beschikbaar zijn.

Klik hier voor meer informatie Chipperformance.nl