Linzen zijn gezond voedsel voor de aarde

peulvruchten

Linzen zijn gezond voedsel voor de aarde

Een peulvrucht is een plant die behoort tot de familie Fabaceae. De zaden worden ook wel peulvruchten genoemd en worden gekweekt voor menselijke consumptie, veevoer en kuilvoer en als bodemverbeterende groenbemester. Ze worden ook gebruikt als meststof in de landbouw. Hier zijn enkele feiten over hen. Ze zijn belangrijk voor de bodem- en landbouwproductiviteit. In dit artikel wordt uitgelegd hoe peulvruchten de aarde ten goede komen. Laten we beginnen met een korte geschiedenis van peulvruchten.

Linzen zijn buitengewoon voedzaam. Een half kopje gekookte peulvruchten is een portie eiwitten en groenten. Ze leveren ook essentiële mineralen zoals ijzer, koper, magnesium en mangaan. Ze zijn cholesterol- en verzadigd vetvrij. Een halve kop peulvruchten bevat 115 calorieën en slechts een paar gram vet. Bovendien betekent hun lage glycemische index dat ze een uitstekende keuze zijn voor diegenen die meer plantaardig voedsel willen eten.

Peulvruchten zijn niet alleen voedzaam, maar kunnen ook als vleesvervanger worden gebruikt. Je kunt verschillende gerechten maken met kikkererwten en linzen en ze mengen met paneermeel om een dikkere consistentie te creëren. Je kunt in recepten ook kikkererwten en linzen vervangen door kip en kalkoen, met hetzelfde gewicht. Met andere woorden, je kunt bonen en linzen eten in plaats van vlees, en je zult de smaak en het voedselrijke vlees niet missen.

De familie Fabaceae omvat meer dan twintig soorten. Linzen zijn een goedkope bron van vezels, vitamines en eiwitten. Ze zijn een uitstekende manier om eiwitten toe te voegen aan een uitgebalanceerd dieet. Voor degenen die zich zorgen maken over voedingsvezels, ze kunnen een grote hoeveelheid peulvruchten eten en toch binnen de aanbevolen dagelijkse hoeveelheid blijven. Er zijn recepten voor peulvruchten uit alle regio's van de wereld en de FAO-website heeft een verscheidenheid aan gezonde recepten.

Site bezoeken voor meer info: valledelsole.nl