bbq vlees

Tips voor het kiezen van barbecuevlees

Als je lekker barbecuevlees voor je barbecue wilt hebben, ga dan naar een plaatselijke slager of vleeswinkel.

Sommige van de grotere supermarkten hebben grote slagers, maar winkel niet in een winkel waar alle andere boodschappen aanwezig zijn. Praat met de plaatselijke slager over hun barbecue en ander vlees dat ze hebben. Je hebt goed, mager, jong vlees nodig, want oudere dieren maken harder vlees met veel vet.

De volgende keer dat u vlees grilt, probeer dan borst, kalkoen of zelfs varkensvlees te grillen. Zoals u weet, zijn deze drie soorten vlees meestal het beste barbecuevlees voor barbecues. Hoe dikker het vet in het vlees, hoe beter het zal smaken als je het op een heet vuur kookt. Gebruik voor het grillen een rub met de juiste kruiden. Voeg de rub toe als je het borststuk op de barbecue legt en je krijgt een rijke smaak die op geen enkele andere manier beschikbaar is.

De volgende keer dat je op zoek bent naar goed bbq-vlees, zoek dan naar marmering. Het is het dunner worden van het vet en het sap in het vlees dat de barbecue een heerlijke textuur en smaak geeft. Het is in feite het belangrijkste onderdeel van goed bbq-vlees en mag niet worden overgeslagen. Dus, als u borst aan het grillen bent, neem dan even de tijd en controleer op slechte tekenen in het vlees, zoals vet dat eruitziet alsof het niet goed is schoongemaakt of erger nog, vlekken die door het marmering zijn opgedoken. Als je dergelijke plekken ziet, kun je er vrijwel zeker van zijn dat het vlees er niet goed uitkomt als je het op een laag of middelhoog vuur kookt.

Vervolgens wil je goed letten op de bezuinigingen die je kiest om te koken. De meeste mensen geloven dat schouderborst het beste stuk vlees is voor BBQ, maar dat hoeft niet zo te zijn. Er zijn tal van andere bezuinigingen die een heerlijk smakende BBQ kunnen maken en sommige kunnen ervoor zorgen dat uw eten er minder dan geweldig uitziet. Als u bijvoorbeeld barbecueribben maakt, laat ze dan niet te gaar worden. Ze kunnen gemakkelijk uit elkaar vallen en daar heb je geen hap van.

U kunt desgewenst zelfs een varkensschouder gebruiken voor uw bbq.

Dit verlaagt het vetgehalte, maar laat je toch een goede smaak uit het vlees halen. Hetzelfde geldt voor gehakt als u het vlees langzamer wilt koken. Zelfs langzaam gegaarde borst kan een goede slechte keuze zijn als u weet wat u doet.

Uiteraard komt bbq-vlees altijd in verschillende vormen. U kunt bbq-steaks, varkensribbetjes, lamskoteletten, hamburgers en zelfs spek kopen. Elke soort bbq-vlees is om zijn eigen reden populair en kan zijn eigen speciale smaak hebben. Als je nieuw bent met grillen, bekijk dan enkele bbq-vleesvideo’s en probeer een aantal van deze recepten zelf. U zult waarschijnlijk verrast worden door enkele van de smaken die nu verkrijgbaar zijn.

Vind meer info: Cool To Meat You