Voordelen van peulvruchten

peulvruchten

Voordelen van

In de landbouw zijn peulvruchten zaden en vruchten van planten uit de familie Fabaceae. Meestal geteeld voor menselijke consumptie, worden peulvruchten ook gebruikt voor veevoer, kuilvoer en bodemverbeterende groenbemesters. Ze zijn een van de weinige gewassen die geschikt zijn voor biologische landbouw. Het zijn echter niet alleen mensen die baat kunnen hebben bij het eten ervan. Hier zijn enkele tips om uw maaltijd gezonder te maken. Lees verder om meer te weten te komen over peulvruchten!

Het eerste dat u moet doen, is rauwe peulvruchten vermijden. Ze zitten boordevol anti-nutriënten, die het risico op darmkanker kunnen verhogen. Bereid je bonen goed voor om dit te voorkomen. Ze bevatten veel vezels, wat belangrijk is voor een gezonde spijsvertering. Daarnaast helpen ze gifstoffen in de darmen te binden, wat een gezonde spijsvertering bevordert. De andere voordelen van peulvruchten zijn onder meer hun hoge vezelgehalte en hun lage glycemische index, wat nuttig is voor het lichaam om de extra vezels aan te kunnen.

Hoewel rauwe peulvruchten schadelijke antinutriënten kunnen bevatten, zullen ze door ze op de juiste manier te koken, worden geëlimineerd. Ondanks dat ze veel koolhydraten bevatten, zijn peulvruchten bijzonder rijk aan vezels, die door de dikke darm, dunne darm en maag gaan en vriendelijke darmbacteriën voeden. Hoewel vezels het risico op een opgeblazen gevoel en gas kunnen vergroten, zijn ze nuttig bij het voorkomen van darmkanker. Bovendien geven ze je langer een vol gevoel. Het kiezen van bonen boven vlees en zuivel is een uitstekende manier om uw gezondheid te verbeteren.

Zoek meer informatie op: valledelsole.nl